Vakantie 2003Verstandig als wij zijn neemt iedereen van de band tegelijkertijd vakantie in de zomer. Dat is verstandig omdat we dan zo weinig mogelijk optredens hoeven te missen. En je kan even tot rust komen van alle aktiviteiten die zich door het jaar heen afspelen. Is het dan verstandig om met een bandlid op vakantie te gaan? Nou dat blijkt van wel. Ik ben met Bram (baritonsaxofoon) naar NormandiŽ gereden. Allebei op de motor, Bram op de BMW R 80 en ik op een Yamaha XJ 650, samen 50 jaar oud. Bram met de BMW We zijn al vaak in het buitenland geweest met The Earwax Saxophone Band, die nog wel bestaat maar nog maar heel weinig speelt. We zijn daarmee een paar keer naar Spanje geweest, naar Praag en Duitsland. In Nederland hebben we een periode veel rondgezworven. Maar dit jaar voor het eerst op de motor en zonder saxofoons.
We hebben ons heel veel bezig gehouden met spullen in en uit pakken, boodschappen doen en zoeken naar geschikte slaapplaatsen. Daartoe begeven we ons een willekeurig bos om daar onze hangmatten op te kunnen hangen. Dit is niet altijd even goed mogelijk, want we willen niet al te erg in het zicht hangen. De kans dat je weggestuurd wordt is dan groter. Als het eenmaal gelukt is, en alles hangt, dan wordt het gezellig. Dan kan de fles wijn open, en moet er geŽxperimenteerd worden met wat het kampvuur allemaal verbranden kan, dat blijkt veel, er blijkt haast nergens iets van over te blijven.
Kampvuurtje
Op de motor bleek het soms wel eens spannend om midden door het bos te rijden, zo'n motor blijkt dan best zwaar, als je uitglijdt lig je wel mooi. We zijn wel allebei een keer uitgegleden, maar de schade viel mee, een kapot knipperlichtje.
Crossen
We hebben weinig te maken gehad met de plaatselijke bevolking, waarschijnlijk omdat Bram en ik allebei het frans niet zo best beheersen. Wel kan ik een perfecte imitatie ten beste geven van het gedrag van de mensen die rond Duynkerke wonen. Imitatie van de NormandiŽr
Conclusie: Na een weekje kwamen we uitgerust thuis. Niet zoveel kilometers gemaakt, dat gaan we volgende keer doen. Noord-Frankrijk op de motor blijkt de moeite meer de waard.